Oppboga

oppboga_blog-1

Oppboga bruk som ligger i Lindesbergs kommun producerar kartong för skyltning och förpackningar. Kartongtillverkningen har pågått sedan 1911 men då fanns redan ett träsliperi i på platsen.  Bruket har hela tiden utnyttjat  Arbogaåns vatten för att driva maskiner.

Kraftstationen i Oppboga byggdes ursprungligen 1935 men kompletterades med ett modernt aggregat 1985. Idag ägs anläggningen av Linde Energi och har en installerad effekt på 1,8 MW. Nedströms stationen finns en bro från vilken man kan blicka ut över en klassisk svensk småskalig bruksmiljö. Blandningen av stilar och material är stor och byggnaderna har tillkommit under en längre tidsperiod.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.